Omgeving

Hamerschot Huis ligt in het dorpje Speuld (gemeente Ermelo). Het dorp wordt ingesloten door aan de ene kant Het Speulder-/Houtdorperveld (de hei) en aan de andere kant het Speulderbos. Dit eeuwenoude bos staat bekend als één van de oudste en mooiste bossen van Nederland en wordt in de volksmond ook wel 'het bos van de dansende bomen' genoemd, omdat de boomstammen in de nevel lijken te bewegen. Mensenhanden hebben geen sporen achtergelaten tussen de prachtige eiken- en beukenbomen.

Het huis ligt direct aan de hei en daarmee aan de Veluwetrail. De hei gaat over in bos. Een hele dag op pad met je paard is dan ook geen enkel probleem! Lunchen doe je met je paard bij Boshuis Drie (http://www.hetboshuis.nl/). Paard in de wei, jij op het terras.

Recht tegenover ons huis, aan de andere kant van de hei ligt het KNHS-centrum Ermelo. Te paard is dit via een ruiterpad bereikbaar, met de trailer is het hooguit 5 minuten naar de KNHS. Hamerschot Huis is een ideale uitvalsbasis als je daar een training/cursus volgt of wedstrijd moet rijden.

Speuld wordt aan alle zijden omgeven door natuurgebieden, te weten de Ermelose heide in het noordwesten, het Speulderbos in het westen, het Speulderveld in het zuiden en oosten, de landgoederen Staverden en Leuvenum in het Noordoosten.

In het huis liggen routekaarten voor ruiters en fietsers, maar ook info over andere activiteiten op de Veluwe.

 

 

Veluwetrail

 

HH omgeving